Weboldal készítés sötét oldala

2023.04.28

A weboldal készítés egyre inkább elterjedt és nélkülözhetetlen szolgáltatás a digitális világban. Azonban, mint minden más területen, a weboldal készítésnek is van sötét oldala, amiről talán nem mindenki tud.

Hamisítások és átverések

Az egyik legnagyobb probléma a weboldal készítéssel kapcsolatban a hamisítás. Sok vállalkozás kínál alacsony árú weboldalakat, amelyek látszólag vonzó ajánlatnak tűnnek. 

Ezekkel kell számolni, ha megbízunk bennük:

  • nem mindig tartják be a megígért határidőket és minőséget
  • az oldal nem úgy néz ki vagy nem működik úgy, ahogy azt elvárták. 
  • "ingyenes" weboldalakat, amelyek valójában nem ingyenesek, hanem csak korlátozott ideig ingyenesek, majd azután költségeket számítanak fel az oldal üzemeltetéséért.
  • ígér gyors és hatékony SEO-t, azonban nem mindenki tartja be az etikai szabályokat a SEO-val kapcsolatban. 
  • spamelik a kulcsszavakat
  • használnak olyan SEO technikákat, amelyek sértik a Google keresőmotorok irányelveit. Ezek az eljárások rövid távon hatásosak lehetnek, de hosszú távon komoly büntetéseket eredményezhetnek, amelyek visszafordíthatatlanul károsíthatják az oldal hitelességét és láthatóságát.

A weboldal készítés során gyakran felmerülnek jogi kérdések is. Például, az oldalon használt képek és szövegek jogvédelmi szempontjai, a szerzői jogok és az adatvédelem is fontos kérdések, amelyeket megfelelően kell kezelni. 

Bíztonság

Az online biztonság is fontos tényező a weboldal készítés során. 

Az internetes támadások száma egyre növekszik

adatlopás, 

hackertámadás

malware fertőzések 

Sok weboldal készítő vállalkozás nem figyel eléggé az oldal biztonságára, és az oldalak könnyen sebezhetővé válnak a támadásokkal szemben.

weboldal készítése nem csak a látvány és a funkcionalitás kérdése, hanem számos más fontos tényezőt is magában foglal.